GRESK MOUSSAKA MED AUBERGINE OG SØTPOTET - vegansk

opprettet den

GRESK MOUSSAKA MED AUBERGINE OG SØTPOTET - vegansk

Til 4–6 personer


Ingredienser:

Grønnsakssaus:

125 g mørkt soyagranulat

4 dl grønnsaksbuljong, kokende

1 dl rødvin

1 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, fint revet

1 stor boks tomatpuré

1–2 ss balsamico

3 ts oregano

2 ts paprikapulver

1 ts kanel

1 ts allehånde

½ ts muskatnøtt – gjerne fersk revet

Kokosolje eller olivenolje til steking

1 liten håndfull mandler, finhakkede


Blomkålsbechamel (hvit saus):

300 g blomkål
1 løk
Kokosolje til steking
4 dl soyamelk (vanlig melk kan brukes)
2 ss gjærflak (revet ost kan brukes)
½ ts muskatnøtt – gjerne fersk revet
Salt og pepper
Chiliflak og fersk timian til servering

Auberginer og søtpoteter:

2 auberginer, skåret i ca. 1 cm tykke skiver

2 mellomstore søtpoteter, skåret i ca. 0,5 cm tykke skiver

Tilberedning:

Grønnsakssausen: Varm opp en stor gryte til middels varme, tilsett kokosolje og stek løken mør i ca. 5 min. Tilsett hvitløken og stek den med i ca. 1 min under omrøring.

Tilsett alle krydderingrediensene, rør godt om og tilsett deretter tomatpuré, balsamico, rødvin og buljong. Rør godt om og tilsett så soyagranulatet. Kok opp og skru deretter ned til lav varme og la sausen småkoke i 10 min.

Bechamelsausen: Del blomkålen i mindre buketter og finhakk løken.
Varm opp en gryte til middels varme, tilsett kokosolje og stek løkene klare i denne.
Tilsett blomkålbukettene og hell melken over. La det småkoke i 10 min.
Tilsett muskatnøtt, gjærflak (eller revet ost), salt og pepper, og bland det til en jevn og kremet saus, enten i en blender eller i gryten med en stavmikser.

Anretning:

Sett ovnen på 200 grader.

Legg lagene – grønnsakssaus, aubergineskiver, bechamel og potetskiver skiftevis i et stort ovnsfast fat. Avslutt med blomkålsbechamel og dryss med litt finhakkede mandler.

Sett fatet i ovnen og stek i 45–50 min. Aubergine- og potetskivene skal være helt møre.

Kontroller ev. med en kjøttnål om de er helt møre.

Oppskriften er laget av Maria fra Vanløse Blues – les mer om geniale grønnsaker på bloggen
hennes.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din